תמונות נוספות
פרטים
הכרמים:
הענבים לייצור מרלו דלתון מגיעים מכרמי היקב אשר ברמת דלתון במרום הגליל. ליקב כרמים בכרם בן זמרה, מושב ספסופה ומירון. הכרמים מטופלות בקפידה במהלך השנה על-מנת למצות את מירב האיכות הטמונה בגפנים, והענבים מגיעים ליקב כשהם ברמת איכות מעולה. האזור קר מאוד ומושלג במהלך החורף, מה שמאפשר לגפנים את תרדמת החורף שלה הן זקוקות. בתקופת ההבשלה, בקיץ, הטמפרטורות מתונות והלילות קרים. קרבת הכרמים ליקב מאפשרת לקבל את הענבים תוך זמן פרק זמן קצר מהבציר ולהתחיל בעיבוד.
תהליך ייצור:
תהליך התסיסה מתבצע במיכלי נירוסטה תוך ערבוב של הקליפות והמיץ מספר פעמים ביום על מנת למצות צבע וטעמים. עם תום תהליך התסיסה, מתבצעת סחיטה (הפרדת הקליפות מהנוזל) ולאחריה היין מועבר לחביות עץ אלון צרפתי להתיישנות. תקופת היישון בחביות נערכת כ-10 חודשים כשבסופה יוצא היין כשהוא מורכב יותר, בעל מרקם רך ומתאים לשתייה.