פרויקט "אסופה" - קליפורניה פוגשת את הים-התיכון
יקב דלתון והיינן הראשי גיא אשל, משיקים את פרויקט הדגל החדשני "אסופה" יינות ארטיזנליים בהשראת הזרם היינני האלטרנטיבי מקליפורניה במקביל לעבודתו היומיומית ביקב, בשלוש השנים האחרונות עמל גיא אשל, היינן הראשי של יקב "דלתון", על פרויקט מסתורי בהשראת זרם מקליפורניה ובשילוב מאפייני אזור הים התיכון יינות "אסופה". מה שעמד מאחורי הפרויקט הוא הרצון לייצר יינות ש"מספרים סיפור", בעלי אופי ארטיזנלי ובשפה ייננית ייחודית.
"אסופה" כוללת חמישה יינות המוקדשים לרגעים ולרעיונות שצבר היינן, גיא אשל, המייצר יינות ישראלים במהלך שנות עבודתו בעולם היינני: שני יינות לבנים ושלושה יינות אדומים, בעלי שמות ייחודיים המייצגים כל אחד "תחנה" אחרת בחייו של גיא, כמו גם בתוויות אמנותיות, צבעוניות ומובלטות, שאוירו בידי אמנים ישראלים מהזרם המודרני.
ההשראה לפרויקט שאובה מהזרם היינני האלטרנטיבי: "קליפורניה החדשה", אותו פגש היינן לראשונה בתחילת דרכו המקצועית, בלימודיו באוניברסיטת "דיוויס". זרם זה מפרק ומרכיב מחדש את כל אמות המידה הקיימות בתחום היינני, תוך שילוב של זנים שונים שלא שולבו בעבר, כמו גם שימוש בשיטות התססה שונות ושימור היינות בכלי קיבול אלטרנטיביים לחביות העץ הסטנדרטיות.
יינות פרויקט "אסופה":
- vLEVANTINA 2018- יין אדום יבש המורכב מבלנד של פטיט סירה, גרנאש וקריניאן, הוא בעל אופי וטעמים מזרח-תיכוניים: מתובלן, חם ומלא. איור התווית :הגר ברקת
- vMAJESTIC 2018- יין אדום יבש המביא עמו רוח ישראלית חדשה: מחד, יין שעשוי מענבי קריניאן עוצמתיים מכרם בן 40 שנים שגדל על אדמת חימר כבדה, ומצד שני – היין בחלקו עשוי התססה קרבונית שמקלילה את העסיס ומבליטה בו פירותיות וחומצתיות. איור התויות - אלי מגזינר
- vCOAST TO COAST 2018- יין אדום יבש המורכב מבלנד של ענבי זינפנדל, שיראז ופטיט סירה, כהוקרה ליינות המסורתיים של צפון קליפורניה. כרם הזינפנדל מגודל תחת עקרונות הקיימות ובמהלך העונה לא מקבל מי השקיה בכלל. איור התויות - תום מלניק
- vWILD ONE 2019- יין לבן יבש המורכב 100% ענבי שנין בלאן מתירוש שהתסיס באופן ספונטני על שמרי בר ונותר שישה חודשים עם המשקעים. זהו יין מורכב בעל אופי פראי. איור התויות - מישל מורין
- vTIC TOC SEMILLON 2018- יין לבן יבש המורכב מ-100% ענבי סמיון. היין מתיישן ביקב למס' שנים וכך יש לו ארומות וטעמים מפותחים של סמיון מתיישן. הוא חד, מינרלי ומעט מלוח, ונוצר מסקרנות לענב וליכולתו להשתבח ובמטרה להציע חווית שתייה עמוקה ומורכבת יותר של יין לבן. יושק רשמית בגרסתו הסופית בשנת 2021.