מומנטו – קוקטייל ערק, פסיפלורה וקמפרי
מרכיבים: ערק, פסיפלורה, קמפרי, הדרים
המלצה: ערק פרימיום ייתן בסיס עוצמתי שישתלב נפלא עם מרירות מעודנת של קמפרי וניחוח פירותי.
אופן ההכנה – התהליך המלא לפי סדר השלבים:
- שלב 1) 50 מ"ל ערק קעואר 53%: למזוג לשייקר
- שלב 2) 10 מ"ל ביטר פסיפלורה (או ליקר פסיפלורה): להוסיף
- שלב 3) 10 מ"ל קמפרי: לשלב לאיזון מריר
- שלב 4) קוביית קרח אחת גדולה: להוסיף ולנער בעדינות
- שלב 5) לסנן לכוס אולד פאשן עם קוביית קרח: למזוג בעדינות
- שלב 6) קליפת תפוז טרייה: לשפשף ולהניח מעל
- שלב 7) פרח אכיל (רשות): להשלמת הלוק האלגנטי
התוצאה הסופית: קוקטייל בוגר ומעודן – חיבור של ערק עם פסיפלורה ודרמה קלה של קמפרי, ללגימה מלאת אופי עם סיומת ארוכה.
טיפ הזהב: שפשפו קליפת תפוז על שפת הכוס – זה יוסיף עומק ניחוחי וישדרג את התחושה מכל לגימה.
הקוקטייל הזה מושלם לערבים אלגנטיים או לאירועים מיוחדים שבהם בא להרשים – בלי מילים מיותרות. השילוב בין ערק עוצמתי, פסיפלורה אקזוטית וקמפרי מריר יוצר דרינק
עמוק, מאוזן ובוגר, שמתאים לפתיחה של ערב עם סגנון או כסיומת מהוקצעת לארוחה מושקעת. עם קוביית קרח גדולה, קליפת תפוז ופרח אכיל – כל לגימה מרגישה כמו רגע מתוכנן היטב.
רגע לפני הלגימה – השלימו את האווירה עם:
מוזיקת ג׳אז איטית או אלקטרו עדין, תאורת אווירה נקייה וכוסות קריסטל מבריקות,
והגשה על מגש כהה לצד קוביות פרלין או קינוח קטן – לערב שמוקדש רק לטעם ולסטייל.