באנו להרים – קוקטייל ערק, לימון ורימונים
מרכיבים: ערק, רימונים, לימון, סודה, נענע
המלצה: בחרו ערק קל ועדין – כדי לשמור על איזון בין האניס לבין רעננות הפרי.
אופן ההכנה – התהליך המלא לפי סדר השלבים:
- שלב 1) 45 מ"ל ערק: למזוג לשייקר
- שלב 2) 15 מ"ל מיץ לימון טרי: להוסיף לשייקר
- שלב 3) 20 מ"ל סירופ רימונים (גרנדין טבעי): לשלב ולערבב
- שלב 4) הרבה מאד קרח: להוסיף ולנער היטב
- שלב 5) לסנן לכוס גבוהה עם קרח: למזוג בעדינות
- שלב 6) 60 מ"ל סודה: להוסיף מעל הכל בתוך הכוס
- שלב 7) קישוט – נענע וגרגרי רימון: להניח מעל בעדינות
התוצאה הסופית: קוקטייל קליל, פירותי ומלא רעננות – שומר על טעם הערק אבל מעדן אותו עם חמיצות ורמזים מתקתקים.
טיפ הזהב: רוצים ניחוח רענן יותר? שפשפו את עלי הנענע לפני ההגשה – ויש לכם פסגת רעננות בכוס.
הקוקטייל הזה הוא פתיח נהדר לארוחה ים-תיכונית – במיוחד כשמגישים לשולחן סלטים צבעוניים, מאזטים מתובלים ולחם חם מהטאבון. הוא גם מושלם לרגע שבו מתחילים ערב עם חברים
קליל, פירותי, מרענן, אבל עדיין שומר על האופי המוכר של הערק. השילוב עם רימונים, לימון וסודה נותן איזון מושלם בין עומק לרענון – כזה שמרימים איתו כוס ומתחילים את הערב כמו שצריך.
רגע לפני הלגימה – השלימו את האווירה עם:
פלייליסט ים-תיכוני מקפיץ, שולחן עמוס סלטים ולחם חם,
וצחוקים עם החבר'ה על המרפסת או בגינה – כי ערב טוב מתחיל בערק.