Age Gate

עליך להיות מעל גיל 21 כדי להכנס לאתר

מצטערים, הכניסה לאתר מגיל 21

קלבדוס

קלבדוס הוא ברנדי תפוחים המיוצר בחבל נורמדי תחתית שבצרפת. מטעי תפוחים ומבשלות שיכר מאוזכרים החל מהמאה השמינית על ידי קארל הגדול, והגלידה הראשונה של מזקקי השיכר נוסדה בשנת 1606. מסורת ייצור שיכר התפוחים בנורמנדי החלה במאה ה 16, במהלך המאה ה 17, מסיבות של מיסוי וחקיקה מקומית, התאפשר ייצור שיכר התפוחים אך בבראטן, מיין ונורמנדי. השם "קלבדוס", ככינוי לאזורים אלו וככינוי לברנדי התפוחים, הופיע לאחר המהפכה הצרפתית. במהלך המאה ה19 החל ייצור תעשייתי של המשקה, שיוצר קודם לכן במזקקות כפריות קטנות. בתקופה בה הפילוקסרה פגעה בכרמים באירופה, נהנה המשקה מ"תור זהב", ונוצרה אופנת ""Café-calva". ב 1942 הותקנו לראשונה תקנות המסדירות את ייצור המשקה והתקנים הדרושים לשם כך.המשקה מזוקק מתפוחים שגודלו לשם כך במיוחד, ממאתיים זנים שונים. אין זה נדיר כי יצרן קלבדוס ישתמש במאה זני תפוחים לשם ייצור המשקה. התפוחים עשויים להיות בטעמים שונים - מתוקים או מרירים, כולל זנים מרירים שאינם נאכלים בדרך כלל. התפוחים נקטפים, לרוב ביד, ונמחצים למיץ המזוקק לכלל  סיידר יבש, ולאחר מכן הופך בתהליך נוסף לברנדי. לאחר יישון בן שנתיים בחבית מעץ אלון, ניתן לשווק את המשקה כקלבדוס. ככל שהמשקה מיושן יותר, כך איכותו נחשבת יותר. ישנם בקבוקים המיושנים לתקופות של שתים עשרה שנים ועשרים שנים, ואיכותם, ואף מחירם, עולים בהתאם.

3 פריט(ים)

לעמוד

טבלה  רשימה 

Set Descending Direction

3 פריט(ים)

לעמוד

טבלה  רשימה 

Set Descending Direction