משלוח חינם בקנייה מעל ₪399
התוכן המוצג באתר זה מוגבל לבני 21 ומעלה - אזהרה צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
צרו קשר
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם
התקשר עכשיו: 053-6111485

המוצר נוסף לסל הקניות:

המשך קניה באתר לסל קניות
קטגוריות
סינונים

סיגרים עבודת יד

סיגרים עבודת יד זו המומחיות שלנו, אצלנו אפשר להשיג כמעט כל סיגר המיובא לארץ. אנו מייבאים סיגרים דומיניקנים, הונדורס, קובה ועוד. הסיגרים נשמרים בחדר היומידור עם בקרת טמפרטורה ולחות. כמו כן ניתן לרכוש סיגרים עבודת מכונה מכל העולם. המחיר הוא עבור סיגר בודד, אלא אם מצוין אחרת בפריט.

מציג דף 1 מתוך 4

מהם סיגרים עבודת יד

סיגרים עבודת יד הם מוצרי טבק פרימיום המיוצרים באופן מסורתי על ידי אומנים מיומנים, ללא שימוש במכונות אוטומטיות בתהליכי הגלגול והייצור העיקריים. כל יצירה כזו היא פרי אמנות מדויקת, עם תשומת לב לפרטים ולאיכות שפס ייצור לא יוכל לחקות לעולם. דמיינו לעצמכם – מבנה הטבק המסורתי כולל שלושה חלקים שכל אחד מהם חיוני: המילוי העשיר (הטבק הפנימי), המקשר (עלה שעוטף את המילוי בעדינות), והעטיפה החיצונית – העלה המשובח והמרשים ביותר שנותן לכל אחד את אופיו הייחודי.

מקורות הסיגר נעוצים בתרבות המאיה העתיקה, שם עישנו טבק בצורות פרימיטיביות בטקסים דתיים. תארו לעצמכם את הרגע ההוא – מעגל חגיגי של אנשים סביב האש, מעבירים ביניהם את הטבק בטקסיות מסתורית. לאחר שקולומבוס "גילה" את העולם החדש, הטבק עשה דרכו לאירופה, וכבר במאה ה-18 השתלטה קובה על העניין. אין מה להתפלא – האקלים של קובה הוא כמו חממה מושלמת, הקרקע האדומה העשירה והלחות היציבה יצרו גן עדן לטבק באיכות שאין שני לה. ממש גן עדן לעלים המיוחדים הללו! עם הזמן, האמנות הזו התפשטה למדינות נוספות בקריביים ובמרכז אמריקה – הרפובליקה הדומיניקנית, ניקרגואה, הונדורס ואקוודור – כל אחת מהן עם הטוויסט הייחודי שלה. אגב, למרות האמברגו האמריקאי על קובה, הגלילים הקובניים עדיין נחשבים לפסגת השאיפות של חובבי הטבק האמיתיים.

התהליך המסורתי של ייצור סיגרים איכותיים

הבסיס של כל סיגר איכותי הוא עלי טבק מיוחדים שעברו תהליך עיבוד ארוך ומוקפד. זה לא סתם טבק – זו תוצאה של שנים של מסורת ודיוק. התהליך מתחיל בבחירת זני טבק ספציפיים, וכן, יש פה עולם שלם: קריולו, קורוחו, הבאנו, קונטיקט, סומטרה וקמרון – שמות שמצלצלים כמו יינות משובחים, ולא בכדי. פעם ראיתי מגדל טבק זקן בוחן עלים בין אצבעותיו המיומנות... הוא זיהה בשנייה אחת את הזן, המקור, ואפילו את עונת הגידול – ממש כמו קוסם!
גידול העלים הוא אמנות בפני עצמה. הטבק דורש תנאים מדויקים ותשומת לב רבה, בדיוק כמו ילד פרטי במיוחד. סוג האדמה, כמות השמש, הגשם והלחות – כל אלה ישחקו תפקיד מכריע בטעם הסופי. לאחר הקציר מגיע החלק המרתק: העלים תלויים באסמים מיוחדים למשך 25-45 יום, מאבדים בהדרגה את הכלורופיל ומתחילים לפתח את הצבע והטעם הייחודיים. הריח באסמים האלה? חוויה שלא תשכחו לעולם – עשיר, מתוק ועמוק.

אחר כך מגיע השלב שמפריד בין הטובים למצוינים: התסיסה והיישון. זה יכול להימשך חודשים או שנים, תלוי כמה סבלנות יש ליצרן. בשלב הזה העלים מאבדים את הניקוטין והאמוניה העודפים ומפתחים פרופיל טעמים מורכב להפליא – ממש כמו יין טוב שמשתבח עם הזמן.
הגלגול עצמו הוא אמנות מדויקת: תחילה נבחרים עלים למילוי ומסודרים בצורה שתאפשר זרימת אוויר מיטבית; אז הם נעטפים בעלה המקשר; ולבסוף, העלה החיצוני המושלם נגלל בזהירות מסביב, יוצר את המראה הסופי ואת הטעם הדומיננטי של היצירה המוגמרת. זה לא פשוט – ניסיתי פעם לגלגל אחד בעצמי בסדנה בניקרגואה. התוצאה? בואו נגיד שזה נראה כמו משהו שהכלב שלי היה מנסה להסתיר מתחת לשטיח...
המומחים האמיתיים, לעומת זאת, עושים את זה בתנועות מהירות ומדויקות, לפעמים אפילו בלי להסתכל! הם בוחנים כל עלה בקפידה – הצבע, המרקם, הריח, הלחות – שום דבר לא חומק מהעין המיומנת שלהם. הטכניקה הזו עוברת במשפחות של יצרני טבק כמו נכס יקר ערך מדור לדור, לפעמים במשך מאות שנים.

מה חשוב לדעת לפני שקונים סיגר איכותי?

מה חשוב לדעת לפני בחירת סיגר איכותי דורשת תשומת לב למספר גורמים מכריעים. אל תסתמכו רק על המחיר או על דעת המוכר – הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור כמו מקצוענים אמיתיים.

  1. ראשית, בחנו את המראה החיצוני - הגליל צריך להיות חלק כמו משי, עם צבע אחיד וללא פגמים בולטים, קרעים או כתמים מוזרים. המעטפת החיצונית צריכה להיות מתוחה, אבל לא כל כך הדוקה שהיא נראית כמו בלון מתוח, עם עורקי עלה עדינים שנראים כמו אמנות זעירה. נאל תתביישו למשש! הגליל צריך להרגיש יציב ואלסטי, כמו כרית קטנה ומוצקה. אם יש בו נקודות רכות או קשות מדי – זה סימן אזהרה.
  2. ומה עם הריח? הרחה זהירה (מהקצה הלא חתוך, כמובן) תספר לכם סיפור שלם. גליל איכותי יפיץ ארומות מורכבות ועשירות – אולי תזהו רמזים של קפה, אגוזים קלויים, עץ, או אפילו פירות. אם אתם מריחים עובש או ריח חמוץ של אמוניה? השאירו אותו במקום ולכו הלאה.
  3. גודל וצורה? זה לא רק עניין של אסתטיקה. הגרסאות הדקות (Panetela או Corona) ייתנו חוויה עוצמתית יותר וקצרה יותר, כמו אספרסו חזק. העבים יותר (Robusto או Churchill) הם יותר כמו קפה פילטר – מתונים יותר, מענגים, ואפשר ליהנות מהם לאורך זמן.
  4. איך תדעו אם שווה לשלם את המחיר המבוקש? פשוט – תשאלו את עצמכם: "האם אני באמת רוצה לבלות שעה עם החוויה הזו?" כי בסופו של דבר, זה לא רק עלה טבק מגולגל – זו חוויה שלמה.

סיגרים עשויים מ-100% טבק

התשובה לכך היא כן, סיגרים פרימיום בעבודת יד אכן עשויים באופן מסורתי מטבק טהור בלבד, ללא תוספים שונים המצויים במוצרי טבק אחרים. וזה בדיוק מה שהופך אותם למיוחדים כל כך! בעולם שבו הכל מלא בתוספים, צבעי מאכל ומשפרי טעם, הטהרות הזו היא כמעט מרגשת בגליל מסורתי אמיתי, כל שלושת המרכיבים – המילוי, המקשר והעטיפה החיצונית – עשויים אך ורק מעלי טבק שנבחרו בקפידה ועברו תהליכי עיבוד ויישון. זה אחד ההבדלים המשמעותיים בין אלה האיכותיים לבין סיגריות או סיגרילות תעשייתיות שמוצפות בכימיקלים, עם זאת, חשוב להבהיר כמה דברים מעניינים:
כשאני אומר "טבק טהור", זה לא אומר שהטעם שלו פשוט. להיפך! שיטות העיבוד, היישון והתסיסה מחוללות קסם בעלים – הן משנות את ההרכב באופן טבעי ויוצרות טעמים וארומות מורכבים להפליא. חשבו על זה כמו על יוגורט – החלב עובר תסיסה טבעית שמשנה אותו לגמרי.

אגב, ישנם מוצרי טבק מסוימים, במיוחד אלה מאירופה כמו גלילים הולנדיים, שמכניסים לעיסה גם תמציות טבעיות להעשרת הטעם. יש ויכוח בין המסורתנים אם זה עדיין "אמיתי" או לא, אבל זה כבר עניין של דעה אישית.
אחת השאלות הנפוצות היא על הניקוטין – האם מוסיפים אותו? ובכן, ממש לא. בניגוד לאמונה רווחת, הניקוטין נמצא בטבק באופן טבעי, ורמתו נקבעת על ידי זן הטבק, חלק הצמח, ותהליך העיבוד – בדיוק כמו שרמת הקפאין בקפה משתנה לפי זן ואופן הקלייה. אל תתבלבלו בין יצירות אומנות אלה לבין ה"סיגרים" הזולים שתמצאו בתחנות דלק – האחרונים הם בעצם סיגריות עבות במסווה, עם ים של תוספים וכימיקלים. זה כמו להשוות יין איכותי לתרכיז ענבים מרוכז עם אלכוהול.

הבדלי הטעמים בסיגרים בעבודת יד והמורכבות הארומטית

הבדלי הטעמים בסיגרים עבודת יד הם עצומים, והם אחד המאפיינים שהופכים את עולם הטבק האיכותי למרתק במיוחד עבור חובבים. אם יין מציע מאות טעמים שונים, אז עולם הסיגרים מציע אלפים!
פרופיל הטעמים מושפע ממספר גורמים מכריעים, וכאן נכנס החלק המרתק ביותר – המקור הגיאוגרפי. קובה? זה כמו טיול ביער אחרי הגשם: אדמה עשירה, עץ לח ותבלינים, עם מתיקות מעודנת שמתגנבת מתחת לכל זה. סיגרים דומיניקניים מציעים משהו שונה לגמרי – מאוזנים יותר, כמו חליפה אלגנטית, עם רמזים עדינים של עור ואגוזים קלויים.
אבל חכו שתטעמו את ניקרגואה! אלה הם הגלילים שגורמים לאנשים להאט, לעצום עיניים ולהיאנח בהנאה – תערובת מופלאה של טעמי שוקולד מריר וקפה טרי נמזגים יחד לחוויה שקשה לתאר במילים. והונדורס? שם תמצאו משהו יותר פירותי ומתוק, כאילו הטבק גדל ליד מטע מנגו.

מעבר למקור, יש גם את השפעת החלק בצמח: העלים התחתונים (Volado) מספקים בעירה טובה אך טעם עדין יותר, כמו תיבול רקע. עלי האמצע (Seco) הם הלב והנשמה של הארומה, בעוד עלי הכותרת (Ligero) הם כמו התבלין החריף – הם אלה שנותנים את העוצמה והגוף.צבע העטיפה? זה כמו לבחור בין שוקולד לבן, חלב ומריר. Connecticut הבהיר מציע עדינות וקרמיות, כמו וניל רך. Corojo (בינוני) מעניק תבלינות מאוזנת עם אופי, בעוד Maduro הכהה הוא כמו בראוניז עשיר – מתיקות עמוקה וטעמי קקאו שנשארים איתך הרבה אחרי שסיימת וזה עוד לפני שהזכרנו את היישון – כמו יין טוב, גלילים מיושנים מפתחים טעמים מעודנים ומורכבים יותר עם הזמן. והנה עוד סוד קטן: החוויה משתנה לאורך העישון עצמו. הטעמים הראשוניים שונים לחלוטין מאלה שמתפתחים בחלק האמצעי, והסיומת יכולה להפתיע אפילו את המומחים המנוסים ביותר.
ספר לי על חווית הטעימה שלך, ואומר לך מה אתה אוהב בחיים. האם אתה מחפש את רמזי הדבש והאגוזים הקלויים? אולי את חריפות הפלפל השחור? או שמא את עדינות הדשא הקצור, עומק הקפה, או מתיקות השוקולד? אולי אתה מתהפנט מניחוחות ההדרים? עולם שלם מחכה לך בכל שאיפה.

סיגרים עבודת יד צורת אחסון נכונה

סיגרים עבודת יד הם מוצר אורגני עדין שדורש תנאי אחסון מדויקים כדי לשמור על איכותם וטעמם. תחשבו עליהם כמו על בקבוק יין יקר – אחסון לא נכון יכול להרוס הכל.
הסוד הגדול? לחות. הגורם החשוב ביותר הוא שמירה על רמת לחות יציבה של 65%-72%. למה זה קריטי כל כך? כי לחות נמוכה מדי תהפוך את הטבק לפריך ויבש כמו עלה סתווי – כל הטעמים והארומות יתנדפו כמו טיפות מים על מחבת לוהטת. מצד שני, לחות גבוהה מדי היא הזמנה פתוחה לעובש ובעיות בעירה – אף אחד לא רוצה להדליק סיגר שמרגיש כמו ספוג רטוב! הפתרון המקצועי? ההומידור – לא סתם קופסה אלא מקדש מיניאטורי לטבק האיכותי שלכם. הומידורים פשוטים עשויים מעץ ארז ספרדי, שלא רק שומר על הלחות אלא גם מוסיף ארומה עדינה שמתמזגת עם הטבק כמו ידידים ותיקים. חובבים מושבעים משקיעים בדגמים יוקרתיים העשויים מעצים אקזוטיים, זכוכית, ואפילו חומרים מצופים זהב. ראיתי פעם הומידור שעלה יותר מהרכב הראשון שלי!
בתוך ההומידור נמצא הלב של המערכת – התקן אחסון הלחות (humidifier) שיש למלא בתמיסת לחות מיוחדת או בג'ל סיליקה, וכמובן מד לחות (hygrometer) שמאפשר לכם לעקוב אחרי המצב בכל רגע נתון. כן, זה בדיוק כמו לגדל חיית מחמד קטנה – צריך להשקיע ולטפל.

לגבי הטמפרטורה? שמרו על 18-21 מעלות צלזיוס, בלי קפיצות דרמטיות. חשוב במיוחד להרחיק את האוצרות שלכם מאור שמש ישיר שיכול לשרוף את כל הטוב שבהם.אין לכם הומידור ואתם צריכים פתרון זמני? אל דאגה! לטווח קצר, אפשר לאלתר עם מיכל זכוכית אטום ומגבת לחה קלות למשך כמה ימים. זה כמו לישון על הספה – בסדר לפעמים, אבל לא כפתרון קבע.ואגב, כשקונים סיגרים חדשים – אל תמהרו לעשן אותם מיד! תנו להם לפחות 48-72 שעות של "מנוחה" בהומידור. זה כמו לתת ליין להתאוורר לפני השתייה – הלחות מתאזנת והטעמים מתעוררים לחיים. סבלנות, חברים, היא המפתח להנאה אמיתית מהאמנות הקטנה הזו.

לוגו ברוכים הבאים
הנני מאשר שאני מעל גיל 21